برنامه ریزی مالی و حقوقی

برنامه ریزی مالی و حقوقی

برنامه ریزی مالی و حقوقی برای همه انسان ها مهم است. البته با توجه به ماهیت غیر قابل پیش بینی بیماری ام اس،این برنامه ریزی برای خانواده شما اهمیت بیشتری دارد. پیش بینی آینده بسیار سخت است؛ مدت زمان لازم برای مراقبت از فرد مبتلا به ام اس و هزینه های مرتبط با این بیماری قابل پیش بینی نیستند.

وقتی به آینده نگاه می کنید، باید گزینه های مختلف را بررسی کنید. با این کار، اطلاعات کافی در اختیار خواهید داشت که به تبع آن شما و خانواده شما تصمیمات آگاهانه تری خواهید گرفت که در نهایت به آرامش خاطر و امنیت شما کمک می کند.

در اینجا به نکاتی در مورد مسائل مالی و حقوقی میپردازیم که ممکن است در هنگام برنامه ریزی به آنها فکر کنید :

  • ضروری است که نیازهای اولیه خانواده خود (مخارج مسکن، ارزاق، تحصیلی، درمانی و غیره) را ارزیابی کرده و بدانید که چگونه در دراز مدت باید آنها را مدیریت کنید.
  • آیا خانواده شما درآمد ثابتی برای تامین مخارج دارد؟ آیا برای اطمینان از حفظ دارایی ها و ایجاد درآمد نیاز به تغییرات دارید؟ همچنین ممکن است زمان مناسبی برای بررسی پس انداز ها و دارایی هایتان باشد.
  • بهتر است خانواده شما هر ماه مبلغی را جهت اطمینان کنار بگذارد تا در صورت افزایش هزینه های غیرمنتظره بشود از آن استفاده کرد.
  • پرونده ها و حساب های شخصی باید به خوبی سازماندهی شوند. باید هرگونه مدارک حقوقی مشترک که نیاز به امضای طرفین دارد نیز مورد بررسی قرار گیرد. مانند حساب های بانکی، وام ها، سهام و غیره.
  • خانواده شما باید از حقوق خود آگاه باشند: مانند موارد مشمول در بیمه درمانی، بیمه تکمیلی و همچنین هرگونه خدمات دارویی و درمانی که توسط وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو برای افراد داری ام اس ارائه می شود.
  • آیا در خانواده شما کسی از بازنشستگی برخوردار است؟ مهم است که جرئیات بازنشستگی و شرایط موجود را بدانید چراکه ممکن است فرد مبتلا به ام اس مجبور به ترک کار شود یا یکی از اعضای خانواده شما مجبور باشد بعنوان سرپرست تمام وقت به ایشان رسیدگی کند. ممکن است لازم باشد در این زمینه با یک فرد متخصص مشورت کنید.
  • شما و خانواده شما باید در مورد مزایای موجود در جامعه اطلاعات کسب کنید. در صورتی که نیاز باشد یکی از اعضا زمان بیشتری را صرف مراقبت از فرد بیمار کند، اینگونه مزایا بسیار مفید خواهند بود: از جمله خدمات سازمان بهزیستی، انجمن ام اس، موسسات غیر دولتی و غیره.

کلام آخر
به عنوان یک عضو از خانواده فرد دارای ام اس،برخی از نقش ها و وظایف شما به عنوان والدین، همسر، فرزند و یا خواهر برادر دستخور تغییر خواهد شد. هرچه شما بتوانید اطلاعات درست تری در این زمینه بدست آورید، بهتر می توانید از خودتان در وهله ی اول و سپس از عزیز مبتلا به ام اس حمایت و مراقبت کنید. متاسفانه اغلب، خانواده ها بعد از وخیم شدن اوضاع، درخواست کمک می کنند. اما توجه داشته باشید که با آمادگی بهتر (چه از لحاظ روحی و جسمی و چه از لحاظ دانش و اطلاعات) شما و خانواده تان احساس تعادل و کنترل بیشتری بر زندگی خود خواهید داشت.