زندگی روزمره با بیماری ام اس

زندگی روزمره با بیماری ام اس

یکی از چالش هایی که شما و خانواده شما با آن روبرو خواهید شد غیرقابل پیش بینی بودن این بیماری است. بیماری ام اس بر روی افراد مختلف تأثیرات متفاوتی می گذارد. برای بعضی خانواده ها، حتی ممکن است برنامه ریزی برای یک هفته آینده سخت باشد، چه برسد به سال های آینده. مهم این است که آمادگی مقابله با اتفاقاتی که بر سر راه شما قرار می گیرد را داشته باشید تا زندگی تا حد ممکن برای شما و خانواده به راحتی ادامه یابد.

گاهی اوقات مردم فکر می کنند که برنامه ریزی برای اتفاقات بد، خود باعث بروز بدترین اتفاق ها خواهد شد. اما غافل از اینکه برنامه ریزی نکردن می تواند کارها را سخت تر کند. با داشتن یک برنامه شما چیزی را از دست نمی دهید. در عوض، احساس امنیت بیشتری خواهید کرد، زیرا می دانید که تا حد امکان آماده هر اتفاقی هستید.

همچنین، سعی کنید نسبت به تغییرات احتمالی منعطف باشید. با این کار، وقتی علائم ام اس به طور غیرمنتظره تغییر می کنند، شما همیشه آماده رویارویی با شرایط مختلف هستید.

تاثیر علائم پنهان

آمادگی و انعطاف زمانی اهمیت دارد که شما و خانواده تان با علائم غیر قابل رویت و غیرقابل لمس روبرو هستید. خستگی ناشی از ام اس، علائم حسی (مانند درد یا سوزن سوزن شدن) و تغییرات شناختی (حافظه و تفکر) را می توان به راحتی با مسائل دیگر اشتباه گرفت. شما و خانواده تان باید از این علائم “پنهان” ام اس مطلع باشید.

بسیار مهم است که شما این علائم را در هنگام بروز آن ها تشخیص دهید زیرا توضیح آن برای فرد مبتلا به ام اس مشکل است. نشانه های علائم پنهان:

  • خستگی و ام اس. فرد مبتلا به ام اس ممکن است تنبل یا بی انگیزه به نظر برسد. ولی در حقیقت ، آنها دچار خستگی ناشی از ام اس هستند. اگر درک روشنی از خستگی ناشی از ام اس و تاثیر آن بر فرد مبتلا به ام اس داشته باشید، می توانید کارهای خانه را طوری سازماندهی کنید تا فرد مبتلا بتواند انرژی خود را حفظ کند و کمتر خسته شود. باید برای کمک به حفظ انرژی فرد مبتلا به ام اس، از راهکارهای مناسبی استفاده شود. در اینصورت فرد مبتلا به ام اس احساس بهتری خواهد داشت و میتواند از انرژی مفید بیشتری برای در کنار خانواده بودن بهره ببرد.
  • علائم حسی و بینایی. این علائم اگرچه پنهان هستند، اما می توانند تأثیر زیادی بر عملکردهای روزانه فرد مبتلا به ام اس بگذارند. علائم حسی شامل بی حسی، سوزن سوزن شدن، احساس ارتعاش در قسمت های مختلف بدن می باشد. علائم بصری شامل دوبینی، درد چشم و دیدن جرقه می باشد. مانند خستگی ناشی از ام اس، اطمینان حاصل کنید که فرد مبتلا  حتماً در مورد این علائم با شما و سایر اعضای خانواده صحبت کند تا بتوانید به آنها در مدیریت آن کمک کنید.
  • تغییر در حافظه و تفکر. حدوداً 50 درصد از افراد مبتلا به ام اس دچار تغییرات شناختی (حافظه و تفکر) می شوند. شما و خانواده تان ممکن است تصور کنید که فرد مبتلا به ام اس به مسائل اهمیت نمی دهد، با دقت به شما گوش نمی دهد یا تمایلی به همکاری ندارد. درصورتی که این رفتارها نتیجه تغییراتی است که به خاطر بیماری ام اس در ایشان در حال اتفاق است.