کاهش علائم افسردگی در افراد مبتلا به ام اس

درمان مبتنی بر اینترنت می‌تواند علائم افسردگی را در افراد مبتلا به ام اس را کاهش دهد.

مطالعه ای که توسط یک پژوهشگر در مرکز پزشکی دانشگاه کانزاس انجام شده و در مجله Lancet Digital Health  منتشر شده است، نشان داد که برای بهبود سلامت روان افراد مبتلا به ام اس و درمان شناختی رفتاری و افسردگی یک پلتفرم آنلاین و مفید وجود دارد.

۱۷ ژانویه ۲۰۲۴ | Sofia Belshe

یک نوع جدید از درمان وجود دارد که می تواند به بیماران مبتلا به التهاب مغز و نخاع و ام اس که با افسردگی مبارزه می کنند، کمک کند. نرم افزار مورد استفاده در این مطالعه Amiria نام دارد که یک پلتفرم آنلاین است و درمان شناختی رفتاری ارائه می دهد. این برنامه با درمان تلفنی تفاوت دارد، ازین لحاظ که کاملاً خودراهنما است و به بیماران اجازه می دهد تا به راحتی و در خانه خود با آن کار کنند و درمان را جلو ببرند.

نرم افزار Amiria از یک برنامه عمومی درمان شناختی رفتاری (CBT) مبتنی بر اینترنت به نام Deprexis توسعه یافته است، که برای هر کسی که با افسردگی مبارزه می کند، مفید است. لینچ و همکارانش فرصتی برای کمک به بیماران ام اس و افسردگی ایجاد کرده اند که برای مقابله با استرس های خاصی که در بیماری های مزمن وجود دارد، مناسب است.

این پلتفرم این امکان را برای شما فراهم می کند که در خانه خودتان و به طور کاملا خصوصی، درمان لازم برای افسردگی را دریافت کنید. افسردگی، یکی از رایج ترین مشکلات در افراد مبتلا به ام اس است. احتمال افسردگی بر روی یک فرد با اختلال عصبی مانند ام اس، سه تا چهار برابر بیشتر از افراد سالم است. برخی اعتقاد دارند که افسردگی در واقع یک قسمت از خود بیماری ام اس است و برخی دیگر اعتقاد دارند تنها واقعیت بیماری مزمن است.

مطالعه‌ای در این راستا توسط یک محقق در بیمارستان دانشگاه چاریته در برلین انجام شد که تقریباً ۳۰۰ نفر شرکت‌کننده داشت. در طول این مطالعه، افراد در ۳ گروه دسته بندی شدند. یک گروه از بیماران تنها برنامه Amiria را دریافت کردند، در حالی که گروه دیگر، علاوه بر دریافت برنامه Amiria یک روانشناس با آن‌ها تماس گرفت تا با آن‌ها ارتباط برقرار کرده و آن‌ها را تشویق به استفاده از برنامه کند.

گروه سوم نیزتحت عنوان «گروه کنترل» درمان روتین و عادی خود را بدون دسترسی به این نرم افزار دریافت کردند. شدت علائم افسردگی تمام شرکت‌کنندگان با استفاده از پرسشنامه بیک برای افسردگی-II در ابتدای مطالعه و پس از ۱۲ هفته اندازه‌گیری شد. در پایان ۱۲ هفته، هر دو گروهی که برنامه Amiria را دریافت کرده بودند، تجربه کاهش قابل توجهی در علائم افسردگی خود نسبت به گروه کنترل داشتند. همچنین، بهبود وضعیت سلامت روانی تقریباً بین دو گروه دریافت کننده برنامه ی Amiria برابر بود.

یکی از مزایای چنین برنامه‌ای این است که بیماران می‌توانند به سرعت کمک را دریافت کنند، به جای اینکه منتظر وقت ملاقات با یک درمانگر باشند. ممکن است در برخی مناطق افراد با کمبود درمانگران مواجه باشند و یا لیست انتظار برای گرفتن وقت ملاقات طولانی باشد. در آینده پیش بینی می شود این نوع برنامه‌های مبتنی بر کامپیوتر به مرور زمان یکپارچه شوند و در دسترس بسیاری از مردم قرار گیرند.

این برنامه همچنین می‌تواند به برطرف کردن موانع درمانی برای بیمارانی که ممکن است قادر به پرداخت هزینه های ویزیت‌ نباشند، کمک کند. با انجام این تحقیق، مرحله بعدی برای Amiria این است که آن را تجاری کنند. هر چند زمان مشخصی برای آن در حال حاضر اعلام نشده است، اما امیدواریم که به زودی اتفاق بیفتد.

موضوع بسیار مهم این است که مردم احساس کنند که می‌توانند کاری برای بهبود کیفیت زندگی خود انجام دهند، چه ام اس داشته باشند یا نداشته باشند. اقدامات زیادی برای رسیدن به این هدف وجود دارد مانند سالم غذا خوردن، ورزش کردن و غیره. اما در کنار توجه به سلامت جسمی باید از سلامت روانی خود نیز مراقبت کنند.

منبع:
https://www.kumc.edu/about/news/news-archive/online-ms-therapy.html